Overzicht

E-mailadressen instellen

Stel in vanaf welke e-mailadressen automatische e-mails verzonden worden en met welke e-mailadressen je zelf kan versturen.

Stamhoofd stuurt automatisch e-mails, bv. voor een bevestiging van een inschrijving of een bestelling. Die e-mails worden verzonden vanaf e-mailadressen die je zelf kan instellen. Dat doe je best ook altijd.

Instellen kan via Instellingen > E-mailadressen.

Per e-mailadres kan je kiezen voor welke inschrijvinsgroepen/webshops deze gebruikt moet worden.

⚠️
Gebruik enkel e-mailadressen waarop je ook echt e-mails kan op ontvangen en die dus bestaan. Stamhoofd voorziet geen functionaliteit voor het ontvangen van e-mails, enkel voor het verzenden ervan.
💡
Als je al over jouw eigen domeinnaam beschikt kan je gratis e-mailadressen aanmaken op Google Workspace. Dan heb je eigenlijk een Gmail e-mailadres, maar dan met je eigen domeinnaam, super handig!

Versturen vanaf eigen domeinnaam

Als je jouw eigen e-mailadressen hebt, met jouw eigen domeinnaam, dan voeg je best jouw domeinnaam ook toe aan Stamhoofd. Op die manier kunnen we de e-mails versturen vanaf jouw echte domeinnaam, je e-mails zullen dan ook minder vaak in spam terecht komen.

Wil je graag e-mails verzenden vanaf jouw eigen domeinnaam (bv. voorzitter@<jouwdomeinnaam.be>)? Dan is het noodzakelijk dat je eerst jouw domeinnaam koppelt:

Versturen vanaf een gratis e-mailadres zoals Gmail of Hotmail

Als je een e-mailadres toevoegt waarbij je geen eigenaar bent van het domeinnaam (dat is het deel achter de @ in je e-mailadres), dan kunnen we technisch gezien niet versturen vanaf dat e-mailadres.

Stamhoofd lost dit op door de e-mails te versturen vanaf een ander e-mailadres: bv. *jouwvereniging*@stamhoofd.email. Dat is een e-mailadres dat we automatisch aanmaken. Vooraan komt dan de naam van jouw vereniging. Daarbij stellen we de 'Reply-to' of 'Antwoorden-aan' in. Dat zorgt ervoor dat als mensen antwoorden op een e-mail die ze ontvangen, ze automatisch jouw e-mailadres invullen in het 'Aan'-veld. De ontvangers zien ook dat je de "Antwoorden aan" hebt ingesteld.

Als er toch e-mails verstuurd worden naar *jouwvereniging*@stamhoofd.email, dan zullen we die ook automatisch doorsturen naar het standaard e-mailadres dat je hebt toegevoegd in Stamhoofd. Sommige e-mailprogramma's ondersteunen namelijk geen 'Antwoorden-aan'.

Niet gevonden wat je zocht?

Je helpt jezelf het snelst door eerst te kijken of het antwoord op jouw vraag in de documentatie staat. Staat het er niet tussen, dan kan je contact opnemen via hallo@stamhoofd.be.