Domeinnaam koppelen

Hoe zorg je ervoor dat jouw inschrijvingen beschikbaar zijn op inschrijven.jouw-domeinnaam.be en jouw e-mails vanaf @jouw-domeinnaam.be worden verstuurd?


De kans is groot dat je als vereniging al een eigen website hebt. Die website staat waarschijnlijk ook gekoppeld aan jouw domeinnaam, dat is het stukje dat je intypt in je adresbalk van je browser.

Hoe ziet een domeinnaam eruit?

Een domeinaam koop je normaal gezien bij een registrar, bijvoorbeeld Combell en kost ongeveer 15 euro per jaar. Je moet dus eerst een domeinnaam hebben voor je hem aan Stamhoofd kan koppelen.


Wat heb je nodig

Voor je begint heb je deze zaken nodig:


Instellen

  1. Ga in Stamhoofd naar Instellingen Personaliseren
  2. Scroll omlaag tot ‘Domeinnaam’ en druk op Domeinnaam instellen
  3. Vul jouw domeinnaam in, zonder www of ander voorvoegsel.
  4. Klik op Volgende

Domeinnaam DNS-records

Je komt nu op een scherm met de instructies van de DNS-records die je moet toevoegen. Hou zeker alle DNS-records die er al waren.

Ga nu naar jouw registrar, jouw domeinnaam en voeg de DNS-records daar toe. Normaal gezien kan je ze daar ergens één voor één toevoegen. Daarbij moet je voorzichtig het juiste type, naam en waarde overnemen. Als je in Stamhoofd op de tekst klikt kan je de waarde gemakkelijk kopiëren, op die manier maak je geen fouten. Bij TTL (time-to-live), een soort van houdbaarheidsdatum kies je één uur, of 3600 seconden.

Als je klaar bent sla je de wijzigingen op bij je registrar. Kijk alles zeker nog eens na. Wacht daarna een minuutje en druk op Verifieer in Stamhoofd. Als je een snelle registrar hebt en alles juist hebt ingegeven, krijg je normaal de melding dat alles in orde is. Soms ga je even moeten wachten, dat kan tot 24 uur duren voor de wijzigingen zichtbaar zijn.

Stamhoofd zal in de achtergrond blijven proberen, en je zal een e-mail ontvangen als het gelukt is (of als het is mislukt). Als je problemen blijft krijgen, kan je ons altijd contacteren voor bijkomende assistentie op hallo@stamhoofd.be.

Om te verhinderen dat iemand iets kapot maakt blijven wij ook periodiek controleren of jouw DNS-records nog juist zijn. Het zou namelijk kunnen dat iemand anders in jouw vereniging per ongeluk iets wijzigt of kapot maakt in die DNS-instellingen. Als dat het geval is, kan het zijn dat jouw inschrijvingspagina tijdelijk onbeschikbaar wordt. Daarom zullen we jullie ook automatisch een e-mail sturen als het mis gaat.