Overzicht

Betalen met QR-code

⚠️
Lukt het niet? De overschrijving gewoon uitvoeren met de gegevens die naast de QR-code staan, heeft exact hetzelfde resultaat.

Binnen de EU kan je sinds kort een overschrijving uitvoeren via een QR-code. Daardoor hoef je zelf niet meer alle gegevens over te nemen en kan je dus geen typefouten maken. De betaling verloopt nog steeds via overschrijving, het is gewoon gemakkelijker om uit te voeren.

Je kan een QR-code voor een overschrijving niet vergelijken met een online betaling. Bij een online betaling (zoals bij Bancontact of iDEAL) krijgt de ontvanger binnen een paar seconden bevestiging van jouw betaling. Bij een overschrijving kan het nog steeds tot 3 werkdagen duren voor jouw betaling is ontvangen en dus kan bevestigd worden.

Hoe overschrijven met een QR-code?

  1. Open jouw bankapp
  2. Open de ingebouwde QR-code scanner van jouw bankapp
  3. can de QR-code. Je kan de QR-code niet scannen met de ingebouwde QR-code scanner. Dat kan ALLEEN via de scanner van jouw bankapp.
  4. Bevestig jouw overschrijving

Wat als het niet lukt?

Je kan nog steeds alle gegevens manueel overtypen en zo de overschrijving uitvoeren, gewoon zoals je gewoon bent. Alle nodige gegevens vind je naast de QR-code. Dat heeft exact hetzelfde resultaat, je betaling zal daardoor niet trager verwerkt worden.

Niet gevonden wat je zocht?

Je helpt jezelf het snelst door eerst te kijken of het antwoord op jouw vraag in de documentatie staat. Staat het er niet tussen, dan kan je contact opnemen via hallo@stamhoofd.be.