Simon Backx

Verlaagde transactiekosten en online betalingen voor feitelijke verenigingen

Afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een mooie nieuwe samenwerking met een nieuwe betaalpartner (Buckaroo). Verenigingen kunnen vanaf nu via hen aansluiten.


Ben je nu bij Mollie aangesloten? Dan blijven de transactiekosten daar wel gelijk. Je moet overschakelen naar Buckaroo om van de lagere tarieven te kunnen genieten.

  • Lagere transactiekosten voor Bancontact en iDEAL. Dat zal vanaf nu €0,25 zijn in plaats van €0,31 per transactie. Als je 1000 betalingen hebt op jaarbasis spaar je dus 60 euro aan transactiekosten uit. Als je los van Stamhoofd zou werken is het goedkoopste transactietarief dat je zelf kan afsluiten bij een betaalpartner €0,35 (dus 10 cent verschil), dat wil zeggen dat het al snel goedkoper is om voor Stamhoofd op jaarbasis te betalen dan je eigen systeem te draaien.
  • Feitelijke verenigingen kunnen nu ook aansluiten! Creditcard betalingen zijn wel niet mogelijk voor feitelijke verenigingen vanwege het hogere risico.
  • Je kan ook Payconiq als betaalmethode aanbieden zonder afzonderlijk bij Payconiq aan te sluiten (minder administratie). De prijs is dan wel 25 cent per transactie.

Interesse? Bekijk de aansluitingsdocumentatie.


Overzicht van nieuwe transactiekosten

Dit zijn speciale transactiekosten enkel voor Stamhoofd gebruikers. Ze vervangen de andere kosten die je normaal moet betalen bij een online betaalpartner en zijn dus geen extra commissie. Je moet altijd aansluiten via Stamhoofd om hiervan gebruik te kunnen maken.

Bancontact
€ 0,25 via Buckaroo
€ 0,31 voor bestaande Mollie aansluitingen
iDEAL
€ 0,25 via Buckaroo
€ 0,29 voor bestaande Mollie aansluitingen
Payconiq
€ 0,20 via Payconiq zelf (aparte aansluiting)
€ 0,25 via Buckaroo
Niet beschikbaar via Mollie
Kredietkaart (enkel voor VZW's)
€ 0,25 + 1,8%
€ 0,25 + 2,8% voor zakelijke of buiten-EU kaarten

Feedback?

Ideeën insturen en stemmen op ideeën

We hebben een handig systeem in gebruik waarmee verenigingen ideeën kunnen insturen en kunnen stemmen op ideeën. Je kan daar ook volgen wat de status is van bepaalde nieuwe functies (en je blijft er automatisch van op de hoogte als je dat wilt).

Feedback geven kan via feedback.stamhoofd.app

Vragen

Heb je ondertussen nog vragen? Stuur ons gerust via hallo@stamhoofd.be 👋