Simon Backx

Nieuwe webshop domeinnaam en archief

Heb je een verkoop afgerond? Vanaf nu kan je oude webshops makkelijk archiveren zonder dat je de gegevens kwijt geraakt. Daarnaast schakelen we over op een andere domeinnaam voor nieuwe webshops.


Webshops archiveren

Nu kan je webshops sluiten, archiveren en verwijderen. Gearchiveerde webshops vind je terug in een apart tabblad van het menu. Daardoor is het menu minder rommelig en veel duidelijker welke webshops actief zijn en welke niet. Je ziet nu ook een groen bolletje bij webshops waar nog bestellingen geplaatst kunnen worden.


Nieuwe domeinnaam

Voor nieuwe webshops maken we vanaf nu gebruik van het domeinnaam: shop.stamhoofd.be/jouw-webshop. Vroeger had dit een andere vorm: jouw-vereniging.stamhoofd.shop/jouw-webshop. De oude links blijven werken voor bestaande webshops, dus eigenlijk verandert er enkel iets voor nieuwe webshops. Je kan voor jouw bestaande webshops ook altijd de nieuwe link beginnen te gebruiken, ze werken allebei. Stamhoofd heeft automatisch een nieuwe link aangemaakt, maar die kan je zelf nog aanpassen.

Waarom we opeens van domeinnaam veranderen? Dat is een lang verhaal waarvan je in de toekomst mogelijks nog iets zal horen.

Daarnaast is het voor verenigingen die met hun eigen domeinnaam werken, ook eenvoudiger om die te gebruiken. Stamhoofd zal nu ook controleren of je DNS-instellingen wel correct zijn. Eenmaal je de DNS-instellingen in orde hebt gebracht, worden nieuwe webshops ook automatisch met jouw domeinnaam ingesteld. Je krijgt dan ook niet elke keer de technische instructies, waardoor het voor iedereen in je vereniging makkelijker is om jullie eigen domeinnaam te gebruiken.


Feedback?

Ideeën insturen en stemmen op ideeën

We hebben sinds enkele weken een nieuw systeem waarmee verenigingen ideeën kunnen insturen en kunnen stemmen op ideeën. Je kan daar ook de status van bepaalde nieuwe functies opvolgen.

Dat kan nu via feedback.stamhoofd.app

Vragen

Heb je ondertussen nog vragen? Stuur ons gerust via hallo@stamhoofd.be 👋