Simon Backx

De toekomst van Stamhoofd

Stamhoofd biedt een duurzame oplossing voor verenigingen die het administratieve werk willen verminderen en zich willen richten op wat echt telt: leden animeren, spelletjes spelen, sport- en danslessen geven, ... Om het systeem van Stamhoofd te onderhouden en duurzaam te investeren in nieuwe functies, heeft Stamhoofd inkomsten nodig.


Stamhoofd is een jong project. Het team achter Stamhoofd werkt nu op vrijwillige basis, maar dat neemt veel vrije tijd in beslag. Het doel is om met ons team op termijn voltijds aan Stamhoofd te werken en vereningingen nog beter te helpen en toekomstproof te maken. Zo kunnen verenigingen op beide oren slapen, want Stamhoofd staat altijd voor hen klaar.

Wat met bestaande gebruikers?

Voor bestaande gebruikers verandert er momenteel niets. De verenigingen die Stamhoofd gebruiken, kunnen de functies die nu bestaan gratis blijven gebruiken. Zij zijn niet verplicht om over te stappen naar het betalende systeem.

Welke functies kunnen jullie gratis blijven gebruiken?

 • Ledenbeheer (inschrijvingen, medische info, ...)
 • Mailen
 • Smsen
 • Overschrijvingen
 • Oneindig veel leden en beheerders toevoegen
 • De enige echte Stamhoofd-app (in de toekomst)

Welke functies zullen jullie op termijn niet meer kunnen gebruiken? (*tenzij jullie overschakelen naar het betalend gebruiken van Stamhoofd.)

 • Aanwezigheidslijsten
 • Inschrijven voor activiteiten
 • Webshops maken (vanaf 1 mei 2021)
 • ...

We vragen onze gebruikers wel om feedback op onze nieuwe prijzen. We willen zo graag jullie mening weten over de toekomst van Stamhoofd. In ruil krijgen jullie ook een aantrekkelijke korting (check de Stamhoofd original korting!).

Nieuwe gebruikers

Nieuwe Stamhoofdgebruikers zullen in de toekomst kunnen kiezen tussen onderstaande pakketten. Afhankelijk van jullie feedback, kunnen onderstaande prijzen en/of pakketten nog wijzigen.

We willen in bovenstaande prijszetting een betaalbare en kwalitatieve oplossing bieden voor de administratie van verenigingen.

Webshops

Als vereniging organiseer je heel wat. Daar komt veel bij kijken, maar met Stamhoofd heb je al één zorg minder: een moderne, aantrekkelijke webshop aan een lage prijs. Praktijkvoorbeeld: je organiseert een eetfestijn (€5.000), een pannenkoekenverkoop (€3.000) en je verkoopt tickets voor je fuif in voorverkoop (€2.500), dat komt op €10.500 inkomsten per jaar. Bij andere aanbieders betaal je op dat bedrag tot wel 5% commissie, dat is dus als snel €525 per jaar, in plaats van €59 voor meerdere Stamhoofd webshops (10 inbegrepen).

Ook voor de website en ledenadministratie vind je in Stamhoofd een voordelig systeem.

Stamhoofd Original korting - feedback

Jullie waren erbij van in het prille begin. Daarvoor willen we jullie ook belonen. Als jullie overstappen naar de betalende versie van Stamhoofd, kunnen jullie genieten van een korting van 30 euro. In ruil verwachten we enkel jullie eerlijke feedback op onze toekomstige prijzen voor 1 maart. Bedankt voor je medewerking!

 • Zouden jullie bereid zijn om bovenstaande prijzen te betalen voor Stamhoofd?
 • Vinden jullie bovenstaande pakketten te duur, te goedkoop of net goed? En waarom? Indien je het te duur vindt, wat zou er kunnen veranderen aan het systeem zodat je dit wel eerlijke prijzen zou vinden? Wat zou je dan wel willen betalen?
 • Zou je Stamhoofd aanraden aan andere verenigingen aan deze prijzen?

Feedback sturen kan naar hallo@stamhoofd.be