Ter plaatse betalen (cash betalen of met eigen terminal)

Bij deze betaalmethode reken je ter plaatse af, dat kan zowel cash zijn of met je eigen betaalterminal (bakje voor kaart betalingen).


Bij webshops

Hou er rekening mee dat deze betaalmethode zorgt voor langere wachtrijen bij het afhalen van bestellingen. Bovendien heb je mogelijk ook last van bestellingen die niet worden afgehaald en dus niet worden betaald.

Aanzetten

Bij de betaalmethodes van jouw webshop kan je 'ter plaatse' aanduiden als betaalmethode.

Hoe werkt het voor een besteller?

De besteller kan deze betaalmethode selecteren bij het afrekenen van de bestelling in de webshop. Afhankelijk van de context zal er dan ofwel 'ter plaatse', 'bij afhalen' of 'bij levering' staan als benaming van de betaalmethode. Als je netjes een afhaallocatie of leveringsgebied hebt ingesteld bij jouw webshop, dan zal de juiste benaming gebruikt worden afhankelijk van welke leveringsmethode de besteller gekozen heeft.

De besteller krijgt meteen een bevestiging van de bestelling, ook via e-mail. Als de besteller daarna de bestelling komt afhalen (of als de bestelling geleverd wordt), moet de besteller ter plaatse betalen.

Betaalstatus opvolgen

In Stamhoofd kan je dan bij de bestelling aanduiden dat deze betaald werd (rechtermuisknop op bestelling; of bestelling openen en op het pijltje naast de betaalmethode klikken).

Ticketverkoop

Doe je een ticketverkoop met deze betaalmethode? Dan krijgt de besteller meteen al zijn/haar tickets. Bij het scannen van de tickets moet je het te betalen bedrag afrekenen.


Ledenadministratie

Je kan deze betaalmethode aanzetten via Instellingen Betaalmethodes

Een lid kan dan bij het inschrijven aanduiden om 'ter plaatse' te betalen. In jouw ledenoverzicht zie je vervolgens welke leden nog niet hebben betaald. Je kan op die leden klikken, en in het tabblad 'Betaling' het bedrag later als betaald markeren als je de betaling hebt ontvangen.