Aansluiten bij Payconiq

Hoe kan je Payconiq activeren in Stamhoofd?


Stel de aansluiting bij Payconiq niet uit tot het laatste moment! Het kan 3 weken of langer duren om de aansluiting in orde te brengen door een achterstand bij Payconiq zelf.

Zet niet alles in op Payconiq. Breng ook de aansluiting bij Buckaroo of Mollie (voor Bancontact / iDEAL) in orde. Je kan altijd beslissen om Bancontact niet te gebruiken, maar dan heb je een backup plan als de aansluiting bij Payconiq langer duurt dan gepland. Wij hebben helaas geen invloed op de aansluitingstijd.

Stamhoofd is een officiële partner van Payconiq, daardoor kan je aansluiten rechstreeks bij Payconiq via ons en kan je betalingen via Payconiq gebruiken in jouw webshops en bij online inschrijvingen. Naast de rechstreekse aansluiting uitgelegd op deze pagina, kan je ook aansluiten via Buckaroo (andere tarieven).


Je bent al aangesloten bij Payconiq

Dateert jouw huidige aansluiting bij Payconiq van voor november 2019? Dan moet je uitzonderlijk de stappen volgen in 'Nog niet aangesloten bij Payconiq'.

Om Payconiq te activeren moet je eerst aansluiten bij Payconiq. Als je al aangesloten bent bij Payconiq is het nog steeds noodzakelijk dat je de overeenkomst invult en ondertekent (maar dat is ook alles). Op online betalingen zijn namelijk andere tarieven (20 cent) van toepassing dan die voor ter plaatse (6 cent). De aansluiting duurt 3 weken of soms korter (afhankelijk van Payconiq zelf).

Download dit document en vul het in met dezelfde gegevens als de aansluiting die je al had. Op pagina 4 staat al ingevuld dat je Stamhoofd wilt activeren.

Onderteken het en stuur het ingescande document door naar payconiq@stamhoofd.be en wij zorgen voor jouw aansluiting. Daarna ontvang je van Payconiq een e-mail met de API-key die je in Stamhoofd moet invullen. Dan moet je juist nog aanvinken bij je webshop of inschrijvingen dat je Payconiq betalingen wil aanzetten en voila, klaar!


Nog niet aangesloten bij Payconiq

Hou er rekening mee dat de activatie van Payconiq even kan duren (3 tot 5 weken) omdat zij allerlei procedures moeten doorlopen i.v.m. witwas en terrorisme wetgeving. Met een beetje geluk gaat het wel veel sneller. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om alvast de contracten in orde te brengen, ook als je nog twijfelt of als het mogelijks te lang duurt: het is gewoon gratis en is niet super veel werk.

Om Payconiq te activeren moet je eigenlijk een aantal documenten invullen en laten ondertekenen door alle bestuurders (als je een VZW hebt, anders is het die van de feitelijke vereniging). Dit verloopt grotendeels digitaal.

Zorg dat je de volgende documenten bij de hand hebt voor je start:

 • De officiële gegevens van uw bedrijf of organisatie
 • Een bestand met het uittreksel van het UBO register (Aanmelden op belgium.be) of het organogram indien de organisatie geen registratie heeft in het UBO-register zoals bij een feitelijke vereniging (Download organigram hier en vul één van de pagina's in)
 • De adresgegevens EN een kopie van de voor- en achterzijde van de identiteitskaarten van alle UBO's en/of bevoegd vertegenwoordiger(s)
 • De statuten in het geval van een VZW

Voor een feitelijke vereniging (= je hebt geen VZW), moet je ook nog het volgende in orde brengen:

 • De verklaring feitelijke vereniging (Download hier)
 • Schrijf 0,01 euro over vanaf de rekening van jouw vereniging
  • Op het rekeningnummer BE82 3631 8621 3768 (begunstigde: Payconiq)
  • Met mededeling: Merchant Verification Payconiq + naam handelaar/vereniging of naam van de wettelijke vertegenwoordiger die de overschrijving uitvoert
  • De 1 cent kan worden betaald door de rechtspersoon via de bankrekening van de vereniging of door een wettelijke vertegenwoordiger via zijn persoonlijke bankrekening
  • Dit wordt terugbetaalt
  • Het bewijs van deze betaling meesturen met het contract en de identiteitskaarten

Je kan het contract volledig online invullen op het einde van deze pagina (wacht nog even daarmee).

Duid daar aan dat je "Payconiq Online” in een app als op een website wilt hebben (beide) en duid Stamhoofd aan als integrator. Anders krijg je niet de nodige keys om in Stamhoofd te gebruiken.

De gegevens worden niet bewaard als je gedurende het proces stopt (dus zorg dat je alle documenten bovenaan al hebt!), en vergeet niet op het einde de personen toe te voegen die moeten ondertekenen. Van alle UBO’s of bevoegd vertegenwoordigers dient een kopie van de identiteitskaart opgeladen te worden. En stuur ook het betaalbewijs mee in geval van een feitelijke vereniging.

Lees eerst alles op deze pagina tot in detail door voor je begint. Als je een fout maakt kost dat je waarschijnlijk veel tijd en kan je aansluiting makkelijk 2 weken vertraging oplopen.

Ik heb alles gelezen en wil beginnen

Na 2 - 3 weken zal je van Payconiq een API-key ontvangen die je kan ingeven bij Instellingen Betaalmethodes. Daarna kan je Payconiq aanvinken bij je webshops of, als je ledenadministratie hebt geactiveerd, bovenaan die pagina.